Nieuws

Onze man ging langs bij twee prominente leden van onze federatie: Pantarein Water en Yokogawa. Hun verhalen vind je op onze website.

woensdag, 25 april 2018 14:01

Met de eerste lentezon in onze nek, opende Aquafin op 18 april hun deuren voor een interessante BMG Themadag. Ervaringen in verband met langlopende membraaninstallaties werden gedeeld. 

Uw kans gemist? Neem dan zeker hier een kijkje voor de presentaties!

TNAV staat vandaag in De Standaard special 'Water'!
Manager Paul Ockier geeft er zijn visie op de waterbeschikbaarheid van drinkwater.

Lees hier het volledige artikel!

LANXESS is een voorloper op vlak van online metingen en integreert deze efficiënt op een optimale manier in zijn afvalwaterzuiveringsproces. Op 13 maart 2018 gaf LANXESS ons de kans om geïnteresseerde bedrijven een blik op zijn waterzuivering te laten werpen. Op een zeer praktische manier werd het nut van online metingen in beeld gebracht en gaf men inzicht in hoe deze geïmplementeerd kunnen worden op andere waterzuiveringsinstallaties.

In de loop van de eerst maanden van 2018 mag TNAV met trots meedelen dat 6 nieuwe leden hun intreden doen binnen ons netwerk.

Hier vindt u meer informatie over:

- Het TETRA project MIDAS van de UAntwerpen rond slibkwaliteit

- De overname van AppliTek door Hach Company

- Het PWO project EOS van de HoGent rond slibontwatering

 

maandag, 30 oktober 2017 13:15

Brabanthal Leuven kende dit jaar opnieuw een passage van de Vlaamse watertechnologiesector dankzij Aquarama. Naast vertrouwde exposanten en bezoekers, maakten vele nieuwe gezichten zich kenbaar op de beursvloer. Dit was tevens het geval op de stand van TNAV en vanzelfsprekend op de workshops van TNAV en VMX, zowel voor als achter de microfoon. Tijdens de jaarlijkse TNAV-VMx workshop werd de nadruk gelegd op duurzaam waterbeheer in de industrie. Verschillende sprekers presenteerde nieuwe ontwikkelingen en projecten gedurende een plenaire en twee parallelle sessies. We kunnen spreken van een succesvolle workshop met maar liefst 100 deelnemers.

Wil u de presentaties van deze workshops nog eens nakijken? 

maandag, 23 oktober 2017 08:28

Het TNAV-kernlid Visser & Smit Hanab nv mag dan bij ons vooral gekend zijn als waterbehandelaar, het Gentse aannemingsbedrijf is daarnaast ook actief in de kabel- en leidingbouw. Op donderdag 12 oktober werd TNAV door Visser & Smit Hanab uitgenodigd om kennis te maken met de aanleg van een warmtenet, en dit op hun werf in uitvoering te Kuurne. 

vrijdag, 30 juni 2017 14:34

Onze man ging langs bij twee prominente leden van onze federatie: Desotec en Purazur. Hun verhalen vind je op onze website.

maandag, 19 juni 2017 11:13

VLAIO kende vorige week opnieuw hun jaarlijkse steun aan TETRA-projecten toe. Inteauclean en Phosphate Recovery 2.0 zijn daarbij de twee projecten die zich toespitsen op het domein van innovatieve waterzuivering.

maandag, 19 juni 2017 10:35

Inopsys nv, het bedrijf van Steven de Laet en Kwinten van Eyck uit Mechelen, won eerder deze maand een speciale award tijdens de finales van de Imagine Chemistry Challenge van AkzoNobel in Nederland.

vrijdag, 02 juni 2017 11:06

Het industriële waterlandschap groeit en verandert in een hoog tempo. Zo ook het ledenbestand van vzw TNAV. Sindskort mogen wij Yokogawa, AM-Team en Noah Solutions bvba tot onze rangen rekenen.

donderdag, 18 mei 2017 14:49

Het Expertisecentrum Duurzame Chemie heeft een nieuw PWO-project onder de arm voor verdere valorisatie van industrieel spuislib via extractie van alginaatachtige exopolysachariden. Eind oktober van vorig jaar rondde de vakgroep aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen al een soortgelijk project af inzake economische haalbaarheid. Nu kregen ze groen licht om op pilootschaal verder te gaan.

maandag, 15 mei 2017 13:05

Capture - Centre for Advanced Process Technology for Urban Resource Recovery- een interfacultair initiatief van verschillende UGent vakgroepen in samenwerking met meerdere partijen in Vlaanderen in het kader van circulaire economie staat in de steigers. Stad Gent besliste recent in samenspraak met Ugent dat het multidisciplinair ontwikkelingscollectief inzake grondstoffenhergebruik zijn definitief state-of-the-art broednest zal vinden op Tech Lane Ghent Science Park aan Eiland Zwijnaarde.

maandag, 03 april 2017 10:57

TNAV lid WFT blies onlangs 35 kaarsjes uit en vierde dit met een groot bedrijfsfeest. Paul Muys en Paul Ockier namen er voor ons de honneurs waar.

maandag, 27 maart 2017 15:22

R3 Water is een bijna vier jaar durend project van de Europese Commissie over de hermodellering van communale afvalwaterzuiveringsstations tot productie-units van energie en grondstoffen.

Op 30 mei gaat hun slotcongres door in Brussel. Wil u hier ook bij zijn?

maandag, 06 februari 2017 12:49

Van 5 tot 7 juli 2017 strijkt IWA's Young Water Professionals Benelux Conference neer in Gent . De International Water Association wil tijdens deze conferentie hechte professionele banden smeden tussen jonge academici en de watermarkt rondom hen. Zowel industriëlen, beleidsmakers als academici kunnen elkaar hier vinden met een blik op de toekomst.

maandag, 06 februari 2017 11:31

Op 1 oktober 2016 ging TNAV met het project IntelSens van start. Het algemeen doel van dit project is de integratie van online sensoren in industriële biologische waterzuiveringsinstallaties. De focus ligt daarbij op het verlagen van het energieverbruik en het gebruik van chemicaliën.

Denkt u dat uw biologische zuiveringsinstallatie(s) een digitale efficiëntie upgrade kan genieten?

maandag, 06 februari 2017 10:59

Dankzij de eindresultaten van het Blauwe Cirkelproject - TNAV's vorige innovatiemissie waarbij hergebruik van water en zouten in de industrie centraal stonden - worden enkele van diens beproefde technieken toegevoegd aan de limitatieve lijst van de ecologiepremie.

Lees hieronder hoe dit u van dienst kan zijn.

maandag, 30 januari 2017 14:35

Nieuw jaar en nieuw lid! Aerzen Belgium nv uit het Vlaams-Brabantse Kortenberg treedt toe tot de rangen van ons netwerk. Ze brengen daarmee hun kennis over blowers en compressoren op het platform.

woensdag, 09 november 2016 14:50

Op 6 december lauwerde TNAV opnieuw beloftevolle studentenscripties binnen de wereld van de watertechnologie op Academia Meets Industry (AMI). De dertiende editie van AMI zette zich deze keer tevens in voor de promotie van andere vormen van samenwerking tussen de academische sector en de bedrijfswereld.

Bekijk hier nog eens de foto's en de presentaties

dinsdag, 25 oktober 2016 16:40

Zij die op Aquarama in Leuven van de partij waren weten het al: Intelsens, het nieuwe VIS-traject voor innovatievolgers over intelligente online sensoren in de biologische waterzuivering is van start gegaan. Was je er niet bij of wil je meer te weten komen over het gloednieuwe TNAV-team achter dit project?

dinsdag, 25 oktober 2016 15:14

Heeft u binnen uw bedrijfsmuren een interessant project op stapel of een breder thema waaraan een gemotiveerde student substantieel kan bijdragen en zo zijn positie en ervaring voor de toekomst kan versterken? Dan vindt u die misschien bij uw medeleden: de kennisinstellingen...

vrijdag, 21 oktober 2016 15:10

Het Amerikaanse adviesbureau Frost & Sullivan heeft na een uitgebreid marktonderzoek geconcludeerd dat Endress+Hauser op het gebied van vloeistofanalyse uitmunt in klantenondersteuning.

vrijdag, 21 oktober 2016 14:32

Neem op 8 november deel aan de workshop van het Interreg Vlaanderen-Nederland project IMPROVED die inzet op een duurzame aanpak van de industriële proceswaterketen!

vrijdag, 21 oktober 2016 14:11

Het stadsbestuur van Marrakech heeft aan Waterleau een contract ter waarde van 25 miljoen € toegewezen voor de uitbreidingswerken van het waterzuiveringsstation van de stad. Het bedrijf uit Wespelaar zal ook instaan voor de uitbating van het station gedurende tien jaar.

woensdag, 12 oktober 2016 14:13

Brabanthallen Leuven kenden dit jaar opnieuw een passage van de Vlaamse watertechnologiesector dankzij Aquarama. Naast vertrouwde exposanten en bezoekers, maakten vele nieuwe gezichten zich kenbaar op de beursvloer. Dit was tevens het geval op de stand van TNAV en vanzelfsprekend op de workshops van TNAV en VMX, zowel voor als achter de microfoon.

Wil u de presentaties van deze workshops nog eens nakijken?

woensdag, 27 juli 2016 10:30

Ambitie en bevlogenheid kenmerken de stichter van dit nieuwste TNAV-lid. Jacob Bossaer is stichter-eigenaar van BOSAQ,  een van de recentste TNAV-leden. Hij is nog jong (31) , maar heeft toch al een indrukwekkend CV opgebouwd dat hem in zijn verdere loopbaan nog veel diensten kan bewijzen. Zijn start-up heeft nog maar net een eigen kantoor; hij is tot nader order zowel CEO als enig personeelslid.

woensdag, 27 juli 2016 09:31

Netzsch is al jaren een graag geziene gast op vakbeurzen hier te lande en elders, maar zeker ook op het jaarlijkse Aquarama-TNAV-evenement. En vorig jaar werd Netzsch Bellux ook effectief lid van ons watertechnologienetwerk. Tijd dus om nader kennis te maken. Wat voor bedrijf is Netzsch eigenlijk?

maandag, 04 juli 2016 13:37

Donderdag 30 juni was het dan zover: De Blauwe Cirkel, het VIS-traject voor hergebruik van water en zouten in de industrie kwam na 4 jaar tot zijn einde. Een productieve en leerrijke periode als deze sluit men niet af zonder slag of stoot. Daarom nodigde het kernteam achter het project deze keer ook mensen uit het weidse Vlaamse industrie- en kennisveld uit om samen de sluier op te tillen.

Wil u ook weten wat er verteld werd?

woensdag, 22 juni 2016 09:33

Aquarama start een samenwerking met de zender Kanaal Z om een reeks reportages te maken rond watertechnologie en innovatie.
Onder de vlag “Z-Industry/Aquarama” komen verschillende thema’s aan bod. Deze sectorspecifieke programmering is gericht op duiding en verdieping, en spreekt kijkers aan die willen leren, ontdekken en kennis verwerven.

Is dit voor u een opportuniteit om uw bedrijf in de kijker te plaatsen?

dinsdag, 21 juni 2016 16:30

VITO houdt de vinger aan de pols van de wetenschap & technologie. Dit resulteert onder andere in BBT-studies die maatstaven vormen voor de Vlaamse milieuwetgeving. Ook dit jaar gaat VITO als overheidsinstituut dieper in op de stand van zaken van enkele thema's die van belang kunnen zijn voor de watertechnologiesector.

donderdag, 16 juni 2016 13:06

Op 2 juni kreeg TNAV van het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VlAIO) groen licht voor een nieuw VIS-traject voor innovatievolgers. De focus van dit project ligt op kennisdiffusie van de sturing van online sensoren in de industriële waterzuivering en hun positieve impact op procesefficiëntie.

Bent u als onderneming ook op zoek naar een betere aansturing van uw huidige waterzuiveringsinstallatie?

woensdag, 15 juni 2016 15:38

Op 27 juni gaat de exportbeurs van Flanders Investment & Trade opnieuw van start in Tour & Taxis in Brussel. U kan er drie dagen lang contacten leggen met het volledige buitenlands netwerk van FIT.

Bent u ook op zoek naar vaste bodem op internationale grond en kan u daarbij een goede gids gebruiken?

woensdag, 15 juni 2016 15:08

Onderwijs,onderzoek en het bedrijfsleven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat manifesteert zich onder andere in TETRA-projecten, waarbij beide werelden in dezelfde richting kijken voor praktijkgericht onderzoek.

TNAV volgt watergerelateerde innovatietrajecten binnen dit veld op. Hieronder volgt een bloemlezing van het voortschrijdende onderzoek.

woensdag, 08 juni 2016 10:37

Klimaatverandering is een feit. De uitdaging dringt zich op om een aanpassingsstrategie te ontwikkelingen en om te gaan met de gevolgen. Daarom wil het symposium Flanders Wise With Water een alternatieve constructieve blik bieden op een veelal negatief beladen thema.

Binnen- en buitenlandse sprekers met aanzien komen daarom in de context van water hun verhaal brengen over veerkracht in tijden van klimaatverandering.

Wil u dit ook niet missen?

maandag, 21 maart 2016 14:47

Een gesprek met Peter Goethals over het verleden en de toekomst van water in Vlaanderen
Waterkwaliteit vereist een brede kijk
Peter Goethals, professor waterecologie aan de Universiteit Gent, zag de waterkwaliteit in Vlaanderen vooruitgaan, maar vindt dat er nog een lange weg te gaan is. Hij bestudeert de ecologische impact van vervuiling en fysieke veranderingen van waterlopen, maar onderstreept het belang van een brede kijk op de waterproblematiek. Een draagvlak is essentieel voor een geslaagd waterbeleid en daarvoor is sensibilisering en inzicht in sociale en economische principes nodig. - Janis Baeten -

maandag, 21 maart 2016 14:35

Het Expertisecentrum Duurzame Chemie van de Karel de Grote-Hogeschool diende samen met de onderzoeksgroep BioGEM van de Universiteit Antwerpen en de faculteit Natuur en Techniek van de Hogeschool Gent een projectidee in bij MIP (Milieu-en energietechnologie Innovatie Platform) rond de extractie van alginaten. Volgende thema’s komen aan bod in het project: de bouw van een mobiele pilooteenheid om alginaten uit industrieel afvalwater te winnen, de ontwikkeling van toepassingen voor alginaten en onderzoek van korrelslib om het alginaatgehalte in spuislib te verhogen. Als het projectidee geselecteerd wordt, wordt half mei een projectvoorstel ingediend.
Dit projectidee volgt op het lopende PWO-project ‘Alginaten’ van het Expertisecentrum. Voor dit project deden de onderzoekers een oproep aan Vlaamse bedrijven om gratis het alginaatgehalte in hun spuislib te laten bepalen. De conclusie was dat het alginaatgehalte voldoende hoog was om de extractie ervan op grotere schaal te onderzoeken.

donderdag, 17 maart 2016 15:17

InOpSys werd lid van TNAV. AvoRe (Avoid and Reuse, een vereniging van 2 jonge ondernemers) richtte deze spin-off op, in samenwerking met de KU Leuven. InOpSys ontwikkelt modulaire, mobiele units voor de behandeling van afvalwater on-site. Het gebruikt hiervoor de best beschikbare technieken.

www.inopsys.be

 

 

 

 

dinsdag, 15 maart 2016 11:44
Water en werk is het thema van Wereldwaterdag op 22 maart. Bijna de helft van de werkende wereldbevolking (1,5 miljard mensen) werkt vandaag in een sector die sterk afhankelijk is van water. Maar vooral in landen in ontwikkeling is er nog een andere link tussen water en werk.
dinsdag, 08 maart 2016 14:43
Op 26 april kunnen de leden van TNAV een bezoek brengen aan Waterleau NewEnergy in Ieper. Dit is een installatie die kernlid Waterleau bouwde en ook uitbaat. Het is een gesloten systeem waarin alle zuiveringstechnologieën die Waterleau aanbiedt aan bod komen.
Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven krijgt u later. Het aantal personen voor dit bezoek is beperkt tot 30.
 
dinsdag, 08 maart 2016 14:16
Netzsch Pumps Bellux is een nieuw TNAV-lid. Deze pompenfabrikant gevestigd in Affligem is deel van een wereldwijd actief familiebedrijf uit Beieren, Duitsland. Netzsch produceert al meer dan 60 jaar pompen die in veel verschillende industrietakken worden ingezet. Naast verkoop van pompen biedt Netzsch ook advies en onderhoud en levert het originele vervangstukken.

woensdag, 02 maart 2016 10:21

De eindmeet voor de Blauwe Cirkel is in zicht: op 30 juni organiseren we een openbare slotconferentie bij Fedustria in Sint Denijs-Westrem waar we alle resultaten voor eenieder uit de doeken zullen doen.

Ondertussen geven we u graag nog mee wat het project de voorbije zes maanden realiseerde...

woensdag, 02 maart 2016 10:00

In de Nederlandse watersector is het opnieuw verzamelen geblazen. Van 15 tot 17 maart vindt in Gorinchem de jaarlijkse vakbeurs Aqua Nederland plaats. Ook dit jaar is de Blauwe Cirkel er opnieuw van de partij met al de laatste ontwikkelingen van het project.

dinsdag, 09 februari 2016 11:01
Het Expertisecentrum Duurzame Chemie van de Karel de Grote-Hogeschool, BioGEM van de UA en de Vakgroep Natuur-en Voedingswetenschappen van de HoGent dienen samen een TETRA-project in rond de extractie van alginaten. Komen aan bod in het project: de bouw van een mobiele pilooteenheid om alginaten uit industrieel afvalwater te winnen, toepassingen voor alginaten ontwikkelen en onderzoek van korrelslib om het gehalte aan alginaten in het spuislib te verhogen.
dinsdag, 09 februari 2016 10:39

Het wateradviesbureau Bosaq is lid geworden van TNAV. Bosaq zorgt voor het volledige watermanagement in kleine en middelgrote ondernemingen. Het biedt eenvoudige, intelligente en duurzame oplossingen voor drinkwater, productiewater, brandwater en afvalwater. Afvalwater behandelen doet Bosaq met de nieuwste membraantechnologieën.  Bosaq is verantwoordelijk voor het hele watersysteem op de Prinses Elisabethbasis, het Belgische poolstation op Antarctica en het eerste ‘zero emission station’ ooit.

maandag, 18 januari 2016 11:14
Het lab Milieutechnologie van de vakgroep Voedings- en Natuurwetenschappen en de vakgroep Mechatronica (Hogeschool Gent, Faculteit Natuur en Techniek) wil een 2-jarig TETRA-project Aeration Energy Reduction: COst & COntrol (AERCO2) indienen.
De doelstelling van dit project is om een strategie en meetmethode te ontwikkelen om de beluchting van aerobe waterzuiveringsinstallaties energie-efficiënter te laten functioneren. En dit zonder in te boeten op effluentkwaliteit. Een energiebesparing tussen de 5% en 20% is het streefdoel. Kennis van procesregeling, beluchtingssystemen, het biologisch en productieproces van de eindgebruiker is nodig om dit project tot een goed einde te brengen. Elk van deze expertises wordt dan ook vertegenwoordigd in de gebruikerscommissie. Casestudies zijn hierbij belangrijk. De indieners van het project zoeken minimum 10 bedrijven die een eigen waterzuivering hebben en die het energieverbruik van de beluchting willen optimaliseren.
 
Het project ontvangt 92,5% financiële steun van de overheid terwijl bedrijven de overige 7,5% co-financieren. De bijdrage per bedrijf ligt tussen 1.000 euro en 3.000 euro.
 
Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Jan Van Dierdonck
maandag, 18 januari 2016 10:43
Benieuwd hoe je met mest water kan zuiveren?
Kom dan luisteren naar de recente ontwikkelingen in het onderzoek naar toepassingen voor vaste, organische afvalstromen. Ga mee de uitdaging aan om op zoek te gaan naar nieuwe industriële symbioses. Een studienamiddag georganiseerd door Lab4U (KU Leuven & UC Leuven-Limburg) in samenwerking met UHasselt.
dinsdag, 15 december 2015 15:14

Hach won de Aquatech Innovation Award in de categorie Process Control Technology & Process Automation met Prognosys. Dit is een nieuwe diagnostische software om de bedrijfszekerheid van apparatuur te vergroten. Wat doet Prognosys precies?

Prognosys analyseert meerdere variabelen en signalen van de meetinstrumenten van de klant en levert informatie over de prestaties van deze instrumenten. De software voorspelt wanneer een volgend onderhoud nodig is. Zo weet de klant dat zijn/haar instrument optimaal functioneert en op tijd een onderhoudsbeurt krijgt.

Dit jaar waren er 70 inzendingen van bedrijven voor deze prestigieuze prijs. De jury beoordeelde de inzendingen op basis van originaliteit, bruikbaarheid en duurzaamheid.

donderdag, 10 december 2015 14:21
Binnen TNAV werd een tijdelijke werkgroep Meet- en regeltechniek opgericht. De werkgroep heeft als doel:
  • marktontwikkeling voor automatisering en sensoring
  • input naar collectieve innovatieprojecten
  • een brug vormen tussen bedrijven en kenniscentra
Een eerste vergadering vond plaats op 3 december met vertegenwoordigers van 3 bedrijven en 3 kenniscentra. Piet De Langhe van Pantarein is voorzitter van de werkgroep. Nieuwe leden zijn nog altijd welkom.
 
Interesse? Mail naar Paul Ockier
 
 
donderdag, 10 december 2015 14:19

TNAV-kernlid Pantarein bouwde voor de nieuwe bierbrouwerij van Brasseurs de Gayant in het Noord-Franse St.Omer een waterzuiveringsinstallatie. De brouwerij zal 1 miljoen hectoliter bier per jaar produceren en dus ook veel afvalwater. De zuiveringsinstallatie van Pantarein is een combinatie van anaerobe en aerobe zuivering en past zandfiltratie toe om aan de strenge fosfornormen te voldoen. Hiermee zet Brasseurs de Gayant de eerste stap om het afvalwater in de toekomst op te zuiveren voor hergebruik. De waterzuiveringsinstallatie is de grootste voor Pantarein tot hiertoe.

donderdag, 10 december 2015 14:17
Vanaf januari 2016 heeft Vlaanderen er een magazine bij: Mblad, een gloednieuw milieumagazine dat Pantarein Publishing zal uitgeven. Pantarein Publishing is een zusteronderneming van Pantarein Waterzuivering. Het bureau schrijft al jaren publicaties in opdracht van bedrijven en de overheid. Met Mblad geeft Pantarein Publishing nu ook zijn eigen magazine uit. Bent u actief in milieu, duurzaamheid en innovatie? Dan vindt u in Mblad interviews, achtergrondartikels, analyses en duiding rond 4 pijlers: innovatie, beleid, bedrijf en maatschappij. Het magazine verschijnt tweemaandelijks en telt 36 pagina’s.
 
Neem nu een abonnement op Mblad. Adverteren kan ook.
 
>> mail naar abonnement@mblad.be of surf naar http://www.mblad.be
donderdag, 10 december 2015 14:14
U kan als TNAV-lid gratis het alginaatgehalte in uw spuislib laten bepalen door het Expertisecentrum Duurzame Chemie. Het centrum verzamelt spuislib uit zoveel mogelijk verschillende industriesectoren in Vlaanderen om het alginaatgehalte in kaart te brengen. Het doel van dit project is om het spuislib dat afvalwaterzuiveringsinstallaties produceren een toegevoegde waarde te geven. Dit gebeurt door de alginaten eruit te extraheren.
 
Alginaten
  
Alginaten zijn suikerachtige molecules die om hun gelvormende eigenschappen voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Als ze uit het spuislib geëxtraheerd worden, kunnen de afvalwaterzuiveringsbedrijven een deel van de afvoerkosten van dit spuislib recupereren. Het project onderzoekt ook de economische rendabiliteit van dit proces. Partners in dit project zijn: AAQUA nv, Pantarein, Vlakwa, Klaasen & Co, Onderzoeksgroep BIT (Universiteit Antwerpen), Process and Environmental Engineering Lab (Universiteit Leuven) en TNAV.
  
Contactpersoon: Jeroen Geuens
donderdag, 10 december 2015 14:08

Het Expertisecentrum Duurzame Chemie van de Karel de Grote-Hogeschool is een nieuw buitengewoon lid. Het centrum is gespecialiseerd in onderzoek en dienstverlening rond duurzame chemicaliën en productieprocessen. De 3 medewerkers houden zich bezig met projecten over valorisatie van nevenstromen, optimaliseren en groener maken van bestaande processen en ontwerpen van nieuwe analysetechnieken. Hierbij baseren ze zich op de 12 principes van de groene chemie. Dit betekent dat ze zo weinig mogelijk afval en toxische stoffen produceren. Ze verbruiken ook zo weinig mogelijk energie. Het alginatenproject is een lopend project van het Expertisecentrum.

www.kdg.be/duurzame-chemie
Contactpersoon: Jeroen Geuens

donderdag, 10 december 2015 13:59
TNAV verwelkomt Bernard Controls als nieuw lid. Bernard Controls is een Frans familiebedrijf dat in 1936 door Lucien Bernard in Parijs werd opgericht. Het bedrijf maakt al meer dan 75 jaar elektrische aandrijvingen voor industriële kranen en kleppen. Bernard Controls heeft fabrieken in Frankrijk en China en verkoopfilialen over de hele wereld. Het maakt zich sterk dat het naast standaardproducten ook meedenkt met de klant en oplossingen op maat aanbiedt. Het hoofdkantoor voor de Benelux bevindt zich in Nijvel.
 
Contactpersoon:David Rossie
 
maandag, 07 december 2015 13:54
ACADEMIA MEETS INDUSTRY 2015
 
Het is weer voorbij. Academia Meets Industry, het laatste evenenement van 2015 en een brug tussen de academische wereld en de industrie. Dit jaar vond AMI plaats op Campus Kortrijk van de Universiteit Gent. 3 studenten stelden hun eindwerk aan ons voor.  Emma Deniere van de Universiteit Gent sleepte de hoofdprijs in de wacht met haar thesis 'Ozonisatie van secundair effluent: opvolging en controle van micropolluentenverwijdering'. Dit eindwerk is voor de TNAV-leden het meest bruikbare. Stijn Van Hulle sprak over de nieuwe structuur en het recente wateronderzoek van de Campus Kortrijk. Ook kregen we een rondleiding door de labs van LIWET, het Laboratorium voor Industriële Water-en ecotechnologie, en praatten we na op een netwerkreceptie.
 
Proficiat Emma met je thesis! Dank je wel Stijn voor de ontvangst!
 
vrijdag, 06 november 2015 13:16

We kijken terug op alweer een geslaagde editie van de TNAV-workshop. De opkomst was talrijk. Zowel studenten als deelnemers uit de industrie vonden hun weg naar de workshop. Kon je er niet bijzijn of wil je de presentatie er nog es op nazien?

dinsdag, 06 oktober 2015 10:35

Brouwerij Bosteels, producent van bekende bieren zoals ‘Kwak’ en ‘Tripel Karmeliet’ en Huyghe, de brouwerij achter het bekende ‘Delirium Tremens’, gaan als eerste brouwerijen in Vlaanderen gezuiverd afvalwater gebruiken in hun productieproces. Samen met TNAV-kernlid Pantarein, studentencoöperatie CORE en VITO demonstreren de brouwerijen een concept om afvalwater om te zetten in drinkwater.

dinsdag, 06 oktober 2015 10:32

Waterleau heeft Ecovation en de aandelen van Krofta gekocht. Met deze aankoop zet Waterleau een belangrijke stap in de uitbreiding van zijn activiteiten op de Noord-Amerikaanse markt.

dinsdag, 06 oktober 2015 09:36

Op dinsdag 6 oktober brachten we een bezoek aan de Tiense Suikerraffinaderij. Het was een zeer geslaagd evenement. Veel leden deden de moeite om naar Tienen te komen om de suikerfabriek en de membraaninstallatie te bezichtigen en te netwerken op de receptie achteraf. Dank je wel aan de gidsen van de raffinaderij voor de boeiende rondleiding, aan Veolia voor de mede-organisatie en de uitleg bij de waterzuiveringsinstallatie en aan alle leden voor de opkomst! 

donderdag, 10 september 2015 15:33

Op donderdag 17 september 2015 organiseert de Stichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie (SKIW)  "Het Vlaams – Nederlands Watersymposium” in de gebouwen van de Avans Hogeschool in Breda. Het thema van het symposium is dit jaar "De waarde van water: efficiënt gebruik van water, energie en grondstoffen".  Daarbij kan de Blauwe Cirkel natuurlijk niet ontbreken.

woensdag, 12 augustus 2015 15:25

Van 30 augustus tot en met 2 september 2015 brengt het nagelnieuwe Resource Recovery Technology consortium van de universiteit Gent vele industriële en academische partners bijeen om alle verschillende aspecten van grondstofrecuperatie uitvoerig te behandelen en concretiseren. De Blauwe Cirkel kan in het licht van het sluiten van waterkringlopen hier uiteraard niet ontbreken en zal ook haar bijdrage leveren aan het programma.

Voor mee info en inschrijvingen kan u alvast terecht op: www.iwarr2015.org

woensdag, 12 augustus 2015 14:57

Praktijk voert vandaag de bovenhand binnen het Blauwe Cirkel project en een bezoek aan de pilootinstallaties kon dan ook niet veel langer uitblijven. Een kleine maand terug beten we de spits af en namen we een blik achter de schermen bij Ecover.

dinsdag, 14 juli 2015 09:54

De seizoenen schuiven op en ook de Blauwe Cirkel staat niet stil. De pilootprojecten die we deze winter aankondigden lopen namelijk al op volle toeren.

dinsdag, 23 juni 2015 11:08

Op 23 juni brachten we een bezoek aan Atlas Copco. Dit geassocieerd lid verwelkomde ons in zijn kantoren in Aartselaar voor een presentatie en een bezoek aan zijn productiefaciliteiten. Na het bezoek was er een netwerkreceptie.

dinsdag, 16 juni 2015 23:05

TNAV heeft er maar liefst 3 nieuwe geassocieerde leden bij! Welkom Air Liquide ! Welkom Quality Pumps ! Welkom Newtec Water Systems !
Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.

dinsdag, 16 juni 2015 21:04

TNAV verwelkomt Smet-GWT als nieuw kernlid. Smet-GWT is een van de  3 werkmaatschappijen van de Smet Group (Dessel) die al sinds 1900 bestaat. GWT staat voor Grond Water Technieken.

dinsdag, 21 april 2015 11:31

Wil u ook graag weten wat u bij een onverwachte calamiteit kan doen om de afvalwaterheffing te beperken?

Op deze vraag kreeg u op 21 april een antwoord...

dinsdag, 17 maart 2015 13:07

Van 17 tot 19 maart 2015 nam TNAV deel aan de Aqua Nederland Vakbeurs in Gorinchem. Deze vakbeurs, die dit jaar zijn 10de verjaardag mocht vieren, was 3 dagen lang het trefpunt voor specialisten uit de Nederlandse en Belgische waterbranche.

www.tnav.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.