Nieuws

maandag, 15 mei 2017 13:05

Capture - Centre for Advanced Process Technology for Urban Resource Recovery- een interfacultair initiatief van verschillende UGent vakgroepen in samenwerking met meerdere partijen in Vlaanderen in het kader van circulaire economie staat in de steigers. Stad Gent besliste recent in samenspraak met Ugent dat het multidisciplinair ontwikkelingscollectief inzake grondstoffenhergebruik zijn definitief state-of-the-art broednest zal vinden op Tech Lane Ghent Science Park aan Eiland Zwijnaarde.

maandag, 06 februari 2017 10:59

Dankzij de eindresultaten van het Blauwe Cirkelproject - TNAV's vorige innovatiemissie waarbij hergebruik van water en zouten in de industrie centraal stonden - worden enkele van diens beproefde technieken toegevoegd aan de limitatieve lijst van de ecologiepremie.

Lees hieronder hoe dit u van dienst kan zijn.

maandag, 04 juli 2016 13:37

Donderdag 30 juni was het dan zover: De Blauwe Cirkel, het VIS-traject voor hergebruik van water en zouten in de industrie kwam na 4 jaar tot zijn einde. Een productieve en leerrijke periode als deze sluit men niet af zonder slag of stoot. Daarom nodigde het kernteam achter het project deze keer ook mensen uit het weidse Vlaamse industrie- en kennisveld uit om samen de sluier op te tillen.

Wil u ook weten wat er verteld werd?

woensdag, 02 maart 2016 10:21

De eindmeet voor de Blauwe Cirkel is in zicht: op 30 juni organiseren we een openbare slotconferentie bij Fedustria in Sint Denijs-Westrem waar we alle resultaten voor eenieder uit de doeken zullen doen.

Ondertussen geven we u graag nog mee wat het project de voorbije zes maanden realiseerde...

woensdag, 02 maart 2016 10:00

In de Nederlandse watersector is het opnieuw verzamelen geblazen. Van 15 tot 17 maart vindt in Gorinchem de jaarlijkse vakbeurs Aqua Nederland plaats. Ook dit jaar is de Blauwe Cirkel er opnieuw van de partij met al de laatste ontwikkelingen van het project.

donderdag, 10 september 2015 15:33

Op donderdag 17 september 2015 organiseert de Stichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie (SKIW)  "Het Vlaams – Nederlands Watersymposium” in de gebouwen van de Avans Hogeschool in Breda. Het thema van het symposium is dit jaar "De waarde van water: efficiënt gebruik van water, energie en grondstoffen".  Daarbij kan de Blauwe Cirkel natuurlijk niet ontbreken.

woensdag, 12 augustus 2015 15:25

Van 30 augustus tot en met 2 september 2015 brengt het nagelnieuwe Resource Recovery Technology consortium van de universiteit Gent vele industriële en academische partners bijeen om alle verschillende aspecten van grondstofrecuperatie uitvoerig te behandelen en concretiseren. De Blauwe Cirkel kan in het licht van het sluiten van waterkringlopen hier uiteraard niet ontbreken en zal ook haar bijdrage leveren aan het programma.

Voor mee info en inschrijvingen kan u alvast terecht op: www.iwarr2015.org

woensdag, 12 augustus 2015 14:57

Praktijk voert vandaag de bovenhand binnen het Blauwe Cirkel project en een bezoek aan de pilootinstallaties kon dan ook niet veel langer uitblijven. Een kleine maand terug beten we de spits af en namen we een blik achter de schermen bij Ecover.

dinsdag, 14 juli 2015 09:54

De seizoenen schuiven op en ook de Blauwe Cirkel staat niet stil. De pilootprojecten die we deze winter aankondigden lopen namelijk al op volle toeren.

Nieuws

Evenementen

www.tnav.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.