BMG - Verslagen activiteiten

vrijdag, 20 april 2018 13:40

Met de eerste lentezon in onze nek, opende Aquafin op 18 april hun deuren voor een interessante BMG Themadag. Ervaringen in verband met langlopende membraaninstallaties werden gedeeld. 

Uw kans gemist? Dan kan u hier de presentatie bekijken. 

woensdag, 20 september 2017 12:58

Op dinsdag 19 september organiseerde de Belgische Membraangroep in de fantastische gebouwen van congres- en erfgoedcentrum Lamot in Mechelen, een lustrumviering voor haar tienjarig bestaan. 

Uw kans gemist? Dan kan u hier de presentaties bekijken.

zondag, 09 juli 2017 16:35

Op 30 augustus organiseerde de BMG  een workshop omtrent Gas Seperation in samenwerking met Fuijfilm, gecombineerd met de finale conferentie voor EU_ITN_EID project DR. Hipergas. De dag erop, 31 augustus, werd een Foward Osmosis workshop gehouden. 

FFlogo logo def

zondag, 06 november 2016 13:45

Op vrijdag 25 november organiseerde de Belgische Membraangroep in de fantastische gebouwen van KULeuven Arenberg een themadag met als onderwerp “Anaerobe MBR”.

Uw kans gemist? Vind dan hier de presentaties en het verslag van de dag terug.

dinsdag, 09 februari 2016 11:16

De BMG organiseerde op 14 april een themanamiddag bij Tereos-Syral in Aalst. Het thema was Membraanfouling. Er stonden 4 presentaties en een bezoek aan de deminwaterinstallatie op het programma.

donderdag, 29 oktober 2015 16:06

Op donderdag 29 oktober vond de themanamiddag Membranen in de voedings-en drankensector van de Belgische Membraangroep plaats bij Vlevico in Halle. Je kon er een kijkje nemen achter de schermen van deze afdeling van Colruyt...

donderdag, 05 maart 2015 16:14

De workshop 'Membranes in Biorefineries' van donderdag 5 maart 2015 in Bio Base Europe was alweer een succesvol BMG-evenement. Met hun vakkennis over dit hooggespecialiseerde onderwerp en hun gedreven spreekstijl wisten de 4 sprekers de 35-tal aanwezigen te boeien. 
Dank aan Bio Base Europe voor het terbeschikking stellen van hun faciliteiten, aan de sprekers Frank Lipnizki, André de Haan, Martin Wolf en Wouter Van Hecke, voor hun vakkundige presentaties en aan de luisteraars voor hun talrijke opkomst.

De presentaties vindt u hieronder.

maandag, 08 september 2014 16:14

Op maandag 8 september hadden we een afspraak in Aken, voor het grote tweejaarlijkse posterevenement. Initiatiefnemers waren wij van de BMG, onze Nederlandse collega's van de NMG en nu ook een aantal Duitse specialisten en onderzoekers.
Plaats van actie was de prestigieuze Rheinisch Westfälische Technische Hochschule (RWTH) in de Karel de Grote-stad Aken.

maandag, 17 maart 2014 15:11

Maandag 17 maart  2014 was de dag van de langverwachte workshop over ultrapuur water, de eerste activiteit dit jaar van de Belgian Membrane Group. Het was een succes, wat wil je ook ?  Een actueel onderwerp, een trio prima sprekers en een flinke opkomst, meer moest dat niet zijn.  Een pluim ook voor de vlekkeloze ontvangst in het IMEC-gebouw in Heverlee.

donderdag, 19 september 2013 16:36

De BMG debatavond van 19 september 2013 met als thema "Future Trends in Membrane Technology" was een schot in de roos.

De sprekers bewezen dat een verregaande specialisatie kan samengaan met een brede visie en met een open oor voor de vragen uit het publiek, dat zowel uit professionals uit de industrie als doctoraats- en masterstudenten bestond. Proficiat, Enrico Drioli, Joao Crespo en Pierre Aimar, en Ivo Vankelecom voor de organisatie.

Hieronder kan u de inleidende presentaties nog eens bekijken.

donderdag, 18 april 2013 16:25

Op donderdag 18 april organiseerde de Belgische Membraangroep de eerste thema-avond van 2013 met als onderwerp 'Elektrochemische membraanprocessen voor energieopwekking en (bio)chemische conversie'. De presentaties kan u hier opnieuw raadplegen!

Nieuws

Evenementen

www.tnav.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.